ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΣΑΒΒΑΤΟΥ
“Κινητοί Ορίζοντες - Ασαφή Σύνορα” - Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Η Ψυχίατρος-Υπαρξιακή Αναλύτρια, Χλόη Κολύρη και ο Σκηνοθέτης-Συγγραφέας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης θα συνομιλήσουν με αφορμή το ‘Φύλο’.

Η Χλόη Κολύρη θα εισάγει τη θεωρητική συζήτηση σχετικά με το διάλογο μεταξύ των σύγχρονων Ψυχαναλυτικών φωνών και των θεωρητικών του Φύλου, οι οποίοι γράφουν από την οπτική του Μεταδομισμού, του "Τρίτου” κύματος του Φεμινισμού και των νέων Υλισμών στο Φεμινισμό: το Φύλο ως Παράδειγμα αυτού που δεν δύναται να γίνει διανοητό καθώς παραμένει παγιδευμένο στο παιχνίδι των διαφορών, αργοπορημένο για το χρόνο του και εκτοπισμένο από τη θέση του - με τα συνεπαγόμενα ζητήματα πλαστικότητας και συγχρονισμού. Με αφορμή τις θεωρητικές εισηγήσεις της Χλόης Κολύρη, ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης θα συζητήσει μαζί της, παρουσιάζοντας επίσης αποσπάσματα από το ντοκυμαντέρ του: “Λάμπουν στο Σκοτάδι”. Η συζήτηση μεταξύ των δύο προσκεκλημένων συνομιλητών θα διευρυνθεί σταδιακά με την συμμετοχή του κοινού.

Στο φουαγιέ της εκδήλωσης θα αναρτηθούν τα πόστερ δύο ερευνών της Ερευνητικής ομάδας για τη Σύγχρονη Σεξουαλικότητα και την Ταυτότητα Φύλου Homo Sexualis (Γιάννης Μαζαράκης - Χριστόφορος Κωτσάκης) με τις αντίστοιχες ταυτότητες: “Κοινωνική Εμπειρία και Νομική Αναγνώριση του Ομόφυλου Σεξουαλικού Προσανατολισμού” & “Θέλω-Νοιώθω-Κάνω”. 

Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία (ΒΨΕ)     Βαλαωρίτου & Βηλαρά 7     ΤΚ 54625     Θεσσαλονίκη     τηλ: +30 2310280096     fax: +30 2310280096     email:  info@nhpsych.gr              Copyright © by ΒΨΕ. All Rights Reserved

North-Hellenic Psychoanalytic Society      Valaoritou & Vilara 7       54625        Thessaloniki        tel: +30 2310280096        fax: +30 2310280096         email: info@nhpsych.gr              Copyright © by NHPS. All Rights Reserved

Synanteseis_Sabbatou.html
Βορειοελλαδική  Ψυχαναλυτική  Εταιρεία
North-Hellenic Psychoanalytic Society
ΜΕΛΗMele.htmlMele.htmlshapeimage_5_link_0
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣEkdeloseis.htmlEkdeloseis.htmlshapeimage_6_link_0
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑEpikoinonia.htmlEpikoinonia.htmlshapeimage_7_link_0
BLOGBlog.htmlBlog.htmlshapeimage_8_link_0
ΑΡΧΙΚΗIndex.htmlshapeimage_9_link_0
ΑΡΧΙΚΗIndex_2.htmlIndex.htmlshapeimage_10_link_0