2024-2025 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2024-25

Η Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει  τη διοργάνωση του πρώτου κύκλου  συναντήσεων στο πλαίσιο του Εισαγωγικού Εργαστηρίου στην Ψυχαναλυτική Σκέψη και Πράξη για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25. 

Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας – ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς.

Έχουν στόχο να εισαγάγουν τους  συμμετέχοντες στην ψυχαναλυτική θεωρία και εφαρμογή, ώστε να εμπλουτίσουν την ήδη υπάρχουσα κλινική τους δουλειά με την ψυχαναλυτική οπτική.

Κεντρικός άξονας του α κύκλου είναι η σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου και η δυναμική που αναπτύσσεται σε αυτήν. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με βασικές ψυχαναλυτικές έννοιες και με την χρήση τους στην κατανόηση της ψυχοθεραπευτικής διεργασίας και της θεραπευτικής σχέσης. Θα έχουν, ακόμη, την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα που συναντούν στην κλινική τους δουλειά. Οι θεωρητικές συζητήσεις θα αναφέρονται συνοπτικά σε έννοιες – σταθμούς στην εξέλιξη της ψυχανάλυσης  (π.χ. μοντέλα της ψυχικής ζωής, οιδιπόδειο σύμπλεγμα, όνειρα, σχέσεις με το αντικείμενο), σε ζητήματα τεχνικής της ψυχοθεραπείας (π.χ. ψυχοπαθολογία, αξιολόγηση, διατύπωση του αιτήματος, θέματα πλαισίου) και σε ζητήματα θεραπευτικής σχέσης (π.χ. μεταβίβαση, αντιμεταβίβαση, ασυνείδητη επικοινωνία, αντιστάσεις, θεραπευτική συμμαχία, παρεμβάσεις).

Το εργαστήριο αποτελείται από 10 συναντήσεις. Διεξάγεται ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 - 13:30 στα γραφεία της Β.Ψ.Ε., Βαλαωρίτου και Βηλαρά 7. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2024. Το συνολικό κόστος του εργαστηρίου  είναι 300 €.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Παχούμη Γεώργιο στο τηλέφωνο 6974761739 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..